Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 103 захисника звільнили з полону, серед них захисники Запоріжжя, – Зеленський

103 захисника звільнили з полону, серед них захисники Запоріжжя, – Зеленський

103 захисника звільнили з полону, серед них захисники Запоріжжя, – Зеленський

Фото: Володимир Зеленський/телеграм

Сьогодні, 14 вересня, відбувся черговий обмін військовополоненими між Росією та Україною. Загалом звільнили 103 воїнів, серед них є захисники Запоріжжя. Це вже 57 обмін з початку повномасштабної війни та третій з початку Курської операції. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Серед повернених є оборонці 36 бригади морської піхоти, Нацгвардії, прикордонники, представники спецпідрозділу «Кракен». Також є представники Нацполу та тероборони, ДСНС, підрозділів ЗСУ, прикордонники та поліцейські. Крім того, сьогодні повернулися додому 23 “Азовці” після понад двох років російського полону.

Фото: Володимир Зеленський/телеграм
Фото: Володимир Зеленський/телеграм

“82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Азовсталі», Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських”, – повідомив Володимир Зеленський.

Фото: Володимир Зеленський/телеграм
Фото: Володимир Зеленський/телеграм

Перед цим в російських каналах з’явилась інформація про обмін 103 на 103. Серед обміняних військових були полонені з Курської області.

Фото: Володимир Зеленський/телеграм

Загалом з початку повномасштабного вторгнення провели 57 обмінів військовополоненими і повернули 3672 українців.

Нагадаємо, що 13 вересня, додому повернулися 49 українців та українок. Серед них воїни Збройних Сил України, а також цивільні люди. 

Раніше ми писали, що 24 серпня, відбувся обмін військовополоненими між Росією та Україною, серед них боєць із Запорізької області.


Читайте також:

У Запорізькій області розпочалася перевірка пунктів незламності. Наразі в регіоні налічується 426 таких пунктів, з них 49 — цілодобові, 333 — в режимі “очікування”. 

З рахунків експрезидента “Мотор-Січі” В’ячеслава Богуслаєва передали майже 270 мільйонів гривень до Фонду ліквідації наслідків агресії.