Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Штормове попередження: на Запоріжжі 15 вересня очікується сильний вітер 

Штормове попередження: на Запоріжжі 15 вересня очікується сильний вітер 

Штормове попередження: на Запоріжжі 15 вересня очікується сильний вітер 

Ілюстративне фото

Завтра, 15 вересня, у Запорізькій області синоптики прогнозують небезпечні метеорологічні явища. Пориви вітру триватимуть протягом дня. В регіоні встановлений перший рівень небезпечності, жовтий.

Про це повідомили в Запорізькому гідрометцентрі.

Уточнюється, що ці метеорологічні явища по місту можуть бути небезпечними:

Фото: Запорізький гідрометцентр

“Погодні умови можуть призвести до пошкодження ліній електропередач, падіння дерев, заносу автомобілів, збільшення ймовірності дорожньо-транспортних пригод”, – зазначили у Запорізькому ЦГМ.

Крім того, на наступні два дні у Запорізькій області оголошена висока пожежна небезпека, четвертого рівня. Погодні умови сприятимуть підвищеній ймовірності розповсюдженню пожеж в екосистемах при наявності відкритого вогню.


Читайте також:

У парку відпочинку «Дубовий Гай» обміліли водойми. Рівень води в них почав знижуватися ще торік після руйнування Каховського водосховища. У міськраді заявили, що не будуть штучно наповнювати водою ставки. Та екологи попереджають про загрозу для екології та відвідувачів у разі бездіяльності влади.

У Запорізькій області сума збитків від бойових дій становить понад 15,7 мільярдів гривень. Ця статистика ведеться з першого дня повномасштабного вторгнення.

Запоріжців закликають не купувати рибу на ринках через ситуацію на річках Сейм та Десні. Їхнє забруднення призвело до загибелі водних живих біоресурсів, а річкова риба із постраждалих районів могла з’явитись у продажу. 

У вересні кажани зазвичай мігрують на зимівлю в теплі місця, тому часто в цей період вони випадково можуть потрапити до людських осель. Чому так відбувається, яких кажанів можна зустріти в Запоріжжі, та що робити, якщо рукокрилі залетіли на ваш балкон чи горище – пояснила волонтерка від Українського центру реабілітації рукокрилих в Запоріжжі Олеся Кулик журналістам Inform.zp.ua.