Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 934-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

934-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

934-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Як минув 934-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Вчора, 13 вересня, відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. Серед звільнених був боєць Ігор Тітовський, житель селища Балабине Кушугумської громади Запорізької області.

Сьогодні, 14 вересня, у Запоріжжі громадський транспорт ходив зі змінами в схемах руху маршрутів.

14 вересня відзначається День українського кіно. Провести вихідний та відсвяткувати зможуть кінолюбителі в запорізьких кінотеатрах. Inform.zp.ua зробив добірку стрічок, що показуватимуть цього тижня.

Сьогодні вночі, 14 вересня, у селищі Новопавлівка Запорізької області загинув 48-річний чоловік, внаслідок російської масованої атаки.

У Запоріжжі триває підготовка до початку опалювального сезону, вже готово 89% житлового фонду. Наразі триває робота над встановленням когенераційних установок для забезпечення теплової енергії в будинках.

У Запорізькій області розпочалася перевірка пунктів незламності. Наразі в регіоні налічується 426 таких пунктів, з них 49 — цілодобові, 333 — в режимі “очікування”.

Сьогодні, 14 вересня, відбувся черговий обмін військовополоненими між Росією та Україною. Загалом звільнили 103 воїнів, серед них є захисники Запоріжжя. Це вже 57 обмін з початку повномасштабної війни та третій з початку Курської операції.  

У Хортицькому районі Запоріжжя сталася автомобільна аварія під час дії комендантської години. Водій у стані алкогольного сп’яніння в’їхав в іншу автівку на високій швидкості. 

На цьому тижні місія МАГАТЕ знову відвідала тимчасово окуповану росіянами Запорізьку АЕС. Окупанти не надали доступ експертам до західної частини машинного залу електростанції.

Вчора, 13 вересня, у Запоріжжі проводили дослідження якості повітря. У результаті фахівці виявили перевищення фенолу в житловій забудові по вулиці Оптимістична, 20.

Вчора вночі, 13 вересня, у тимчасово окупованому Токмацькому районі Запорізької області Сили Оборони України підірвали потяг з російським пальним. Удар нанесли за допомогою безпілотника.

Завтра, 15 вересня, у Запорізькій області синоптики прогнозують небезпечні метеорологічні явища. Пориви вітру триватимуть протягом дня. В регіоні встановлений перший рівень небезпечності, жовтий.