Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Авіаційні удари і переміщення техніки: що відбувається на Запорізькому напрямку

Авіаційні удари і переміщення техніки: що відбувається на Запорізькому напрямку

Авіаційні удари і переміщення техніки: що відбувається на Запорізькому напрямку

Іллюстративне фото

Протягом минулої доби російські війська завдавали ударів з авіації по населених пунктах Запорізької області. 

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

У зведенні йдеться про населений пункт Верхня Терса на Гуляйпільському напрямку, який зазнав ударів керованими авіаційними бомбами. Крім цього, на Оріхівському напрямку ворог завдав ударів некерованими авіаційними ракетами по населених пунктах П’ятихатки та Лобкове.

В Інституті вивчення війни із посиланням на радника міського голови Петра Андрющенка повідомили, що російські війська посилюють переміщення військової техніки та особового складу в райони Донецька та Вугледара через тил тимчасово окупованих Запорізької та Донецької областей.

Як зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, впродовж 14 вересня окупанти завдали 275 ударів по 11 населених пунктах на Запоріжжі. Це як авіаційні удари та артобстріли, так і атаки із застосуванням БпЛА та реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, 14 вересня росіяни обстріляли Гуляйпільську громаду. Внаслідок обстрілу загинули чоловіки 41, 59 та 61 років. Також вчора у селищі Новопавлівка Запорізької області внаслідок російської масованої атаки у приватному будинку загинув 48-річний чоловік.

Читайте також:

14 вересня з російського полону звільнили 9 запоріжців. Серед них Сергій Садовський, родина якого щотижня виходила на мирні акції на підтримку військовополонених. Загалом вчора звільнили 103 військових. Це вже 57 обмін з початку повномасштабної війни та третій з початку Курської операції.