Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Мешканку Запоріжжя ошукали на понад 124 тисячі гривень: як вберегтися

Мешканку Запоріжжя ошукали на понад 124 тисячі гривень: як вберегтися

Мешканку Запоріжжя ошукали на понад 124 тисячі гривень: як вберегтися

Иллюстративное фото

У Запоріжжі місцеву мешканку ошукали на понад 124 тисячі гривень. Вона ввела дані своєї картки за посиланням покупця іграшок і називала коди за його проханням.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

27-річна жінка розмістила на платформі “OLX” оголошення про продаж іграшок. 11 вересня в одному з месенджерів до неї звернувся невідомий, який хотів придбати товар. Згодом “покупець” повідомив, що все оплатив та надіслав посилання, за яким можна отримати гроші. Ошукана ввела свої особисті дані та реквізити банківської картки, а при вводі пароля у неї виникла помилка. Запоріжанка розповіла про це псевдопокупцю і у месенджері їй надійшов дзвінок від “служби технічної підтримки”. Незнайомець просив назвати коди з смс-повідомлень.

Після цього жінка зрозуміла, що з її рахунка зникли понад 124 000 гривень. Вона звернулася до чергового відділу № 5 (Хортицький) Запорізького райуправління поліції. 

“Аферисти в інтернет-мережі продовжують вдаватися до всіх можливих засобів, аби нажитися на довірливих громадянах. Поліція Запоріжжя закликає не переходити за сумнівними посиланнями, не вводити та не передавати конфіденційні дані незнайомцям”, – зазначають у поліції.

Правоохоронці нагадують правила, допоможуть убезпечити себе від шахрайських схем:

  • обговорюйте деталі купівлі-продажу лише в чаті платформи оголошень;
  • не переходьте за підозрілими гіперпосиланнями та уважно перевіряйте адресу сайту;
  • не повідомляйте конфіденційну інформацію стороннім особам;
  • нікому не повідомляйте свої логіни й паролі, не вводьте їх на незнайомих та підозрілих сайтах;
  • тримайте у таємниці реквізити карти, паролі, коди та інші дані.

Поліцейські закликають, якщо ви стали жертвою аферистів – потрібно одразу зателефонувати на спецлінію 102.

Нагадаємо, станом на початок серпня, від початку року поліція зафіксувала 1,5 тисячі випадків шахрайства на Запоріжжі. Це – близько 10 випадків щодня. Inform.zp.ua зібрав найпопулярніші схеми злочинців та поради, як уберегти себе і свої гроші.