Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Школяр у Запоріжжі загинув під час ракетного удару на початку вересня: що про нього відомо

Школяр у Запоріжжі загинув під час ракетного удару на початку вересня: що про нього відомо

Школяр у Запоріжжі загинув під час ракетного удару на початку вересня: що про нього відомо

Наслідки обстрілу Запоріжжя вночі 2 вересня. Фото: Іван Федоров

Восьмирічний запорізький школяр Михайло Новіков загинув вночі 3 вересня. Тоді росіяни зруйнували готельний комплекс, де він перебував зі своєю родиною. 

Хлопця вшанували на платформі пам’яті “Меморіал”.

Михайло був учнем Запорізької початкової школи “Прогрес”. Зазначається, що він добре навчався, любив розповідати про подорожі та космос. Хлопець займався у спортивній секції, цікавився технікою. Разом із однокласниками складав будівлі з конструктора і у майбутньому мріяв побудувати дитячі центри.

Школяр у Запоріжжі загинув під час ракетного удару на початку вересня: що про нього відомо
Михайло Новіков. Джерело: “Меморіал”

“Тільки-но було 1 вересня, радісне свято. Михайло – на лінійці з мамою, веселий, позитивний, сповнений життя та сили. Він спілкувався з друзями, яких не бачив кілька місяців. У перший день навчання розповідав про літні канікули, мрії, що закінчиться війна, і ми переможемо… На уроці «Перемагає той, хто пам’ятає» говорили про захисників, писали на сердечках подяки і побажання воїнам ЗСУ. Він теж писав. Це добра, світла, чиста, маленька людина, яка любила життя, своїх друзів, рідних”, – розповіла вчителька Марина Чубирь.

У Михайла Новікова залишилися батько, сестра та інші рідні. Його мати також загинула під час обстрілу 3 вересня.

Нагадаємо, близько 23:00 2 вересня росіяни обстріляли готель у Шевченківському районі Запоріжжя. Внаслідок атаки дві людини загинули. Всього через обстріл постраждали 6 осіб. Також були пошкоджені багатоквартирні будинки, об’єкти інфраструктури та заклад освіти.

Читайте також:

Авіаційні удари і переміщення техніки: що відбувається на Запорізькому напрямку.

У Запоріжжі відбудеться тренінг із документаторами воєнних злочинів. Він проходитиме 17 вересня. Участь безкоштовна.

14 вересня з російського полону звільнили 9 запоріжців. Серед них Сергій Садовський, родина якого щотижня виходила на мирні акції на підтримку військовополонених.