Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » У Запорізькій міській раді місце колишнього депутата посіла волонтерка: що про неї відомо

У Запорізькій міській раді місце колишнього депутата посіла волонтерка: що про неї відомо

У Запорізькій міській раді місце колишнього депутата посіла волонтерка: що про неї відомо

Надія Мороз стала депутаткою Запорізької міської ради

Запорізька волонтерка Надія Мороз стала депутаткою Запорізької міської ради від партії “Європейська Солідарність”. Вона замінила депутата Миколу Бєлого, який достроково склав свої повноваження.

Про це повідомив голова Запорізької міської територіальної виборчої комісії Запорізького району Володимир Дикань під час позачергової сесії Запорізької міської ради 18 вересня.

Депутат Запорізької міської ради Микола Бєлий від партії “Європейська Солідарність” достроково склав повноваження.

“Повноваження депутата було припинення на підставі його заяви та у відповідності до приписів статті 5 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, – зазначив голова виборчої комісії.

У випадку дострокового припинення повноважень депутата за рішенням виборчої комісії обирається наступний за черговістю кандидат.

“Оскільки попередній склад не зміг на своїх засіданнях провести заміщення депутата у відповідності до виборчого кодексу, то таке рішення було прийнято 12 серпня поточного року Центральною виборчою комісією. Наступним за черговістю у виборчому списку місцевої організації політичної партії “Європейська Солідарність” у територіальному виборчому окрузі №3 є Мороз Надія Дмитрівна”, – зазначив Володимир Дикань.

Також “Європейська Солідарність” включили до складу фракції обрану депутатку.

Що відомо про Надію Мороз?

Обрану депутатку знають як відому запорізьку волонтерку, засновницю проєкту «Волонтерські вареники ZP», з яким вона відвідує передову, та є активною учасницею благодійних акцій допомоги армії в Запоріжжі.

Депутатка Надія Мороз. Фото: Європейська Солідарність

Надія Мороз за фахом вчитель української мови та літератури. Довгі роки працювала в запорізьких навчальних закладах викладачем, стала офіційним волонтером 55-ої окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ».

У 2020 році жінка приєдналася до партії «Європейська Солідарність», та йшла кандидатом на місцеві вибори від цієї політсили.

Ще торік два депутати Запорізької міської ради Олександр Константинов та Микола Бєлий за власним бажанням склали депутатські повноваження. Першого на посаді замінив наступний за черговістю кандидат у депутати Андрій Бережний, а ось посісти місце Бєлого певний час не вдавалося посісти Надії Мороз. Тоді була подана скарга в Центральну виборчу комісію. Зрештою, кандидатуру Мороз затвердили.