Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни просунулись біля Гуляйполя, – ISW

Росіяни просунулись біля Гуляйполя, – ISW

Росіяни просунулись біля Гуляйполя, – ISW

Карта. Джерело: ISW

Російські війська нещодавно просунулися в районі Гуляйполя Запорізької області. Геолокаційні кадри, які були опубліковані 18 вересня, свідчать, що окупанти нещодавно завоювали садову територію у Марфополі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Також росіяни заявили 18 вересня, що російські війська захопили весь Марфопіль і трохи просунулися в полях на північний захід від Гуляйполя. Однак ISW не спостерігав підтверджених наступів Росії в цьому районі з 18 липня 2024 року.

18 вересня на заході Запорізької області тривали обмежені позиційні бойові дії, підтверджених змін лінії фронту не було. Як зазначив Генеральний штаб Збройних сил України, на Гуляйпільському напрямку російські загарбники безуспішно атакували в районі Гуляйполя. А на Оріхівському напрямку окупаційні війська п’ять разів штурмували позиції Сил оборони в районах Малої Токмачки та Новоданилівки. 

І українські, і російські джерела заявляли, що російські сили 18 вересня провели інтенсивне повітряне бомбардування районів західної Запорізької області, в тому числі поблизу Кам’янського, Оріхова та Комишувахи.

Крім цього, у поліції Запорізької області заявили, що загалом 18 вересня російські військові завдали по регіону 6 ударів із авіації, застосували 67 БпЛА, здійснили 88 обстрілів із артилерії та РСЗВ по населених пунктах Запорізького, Василівського та Пологівського районів. Атакували 13 міст і сіл регіону.

Нагадаємо, ввечері 18 вересня росіяни атакували села Запорізького району КАБами. Поранення отримали троє людей: дві жінки 67 років та 29-річний чоловік. Загинула жінка віком 74 роки. Загалом окупанти нанесли щонайменше чотири удари по Комишуваській та Новоолександрівській громадах.