Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Укриття в школах запоріжці використовувати більше не зможуть: де сховатись у місті

Укриття в школах запоріжці використовувати більше не зможуть: де сховатись у місті

Укриття в школах запоріжці використовувати більше не зможуть: де сховатись у місті

Ілюстративне фото

У Запоріжжі більше не можна буде ходити до укриттів, які знаходяться у школах, оскільки вони використовуються для навчання. Натомість можна буде скористатись тими, які вказані у мапі укриттів.

Про це на брифінгу повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

Сховища, які придатні для використання, внесені до мапи укриттів.

Крім цього, у місті для захисту людей від уламків та ударної хвилі в місцях скупчення людей планують встановити модульні сховища. Такі укриття створюватимуть спільно із бізнесом. Зараз триває підготовка документів, щоб цей процес був прозорим.

“…сподіваюсь, що найближчими місяцями закінчать і ми зможемо вийти на відкриту розмову з підприємцями”, – зазначив Федоров.

Також у Запорізькій обласній військовій адміністрації спростували інформацію про те, що вартість будівництва “підземних шкіл” у регіоні є завищеною. Там назвали це “маніпулятивною інформацією”.

Раніше ми писали, що після оприлюдненого відео в соцмережах із занедбаного укриття запорізької гімназії №97, де вчаться діти, у місті розгорівся скандал. Відсутність дозволів на роботу школи в очному форматі та коштів на ремонт укриття стали головною причиною суспільного резонансу. Хто винен? В ситуації розбирався Inform.zp.ua.

На початку липня у Запорізькій області перевірили укриття. За результатами перевірки, можна використовувати 78% захисних споруд. Непридатні укриття здебільшого знаходяться в зоні активних бойових дій.