Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на вивезення сміття в Запоріжжі можуть зрости: за яких умов

Тарифи на вивезення сміття в Запоріжжі можуть зрости: за яких умов

Тарифи на вивезення сміття в Запоріжжі можуть зрости: за яких умов

Вивезення сміття. Ілюстративне фото

Наразі у Запоріжжі не планують змінювати тариф на вивезення та захоронення побутових відходів. Проте його можуть підвищити, враховуючи деякі фактори.

У відповіді на запит Inform.zp.ua компанія «ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя» заявила, що не планує змінювати чинний тариф на послугу.

Тариф може зрости тільки у випадку зміни економічних умов, які спричинять, наприклад, стрімке зростання вартості палива, податків, мінімальної заробітної плати,енергоресурсів.

Наразі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення та захоронення) складають:

Вивезення побутових відходів, грн/м, куб. 3 ПДВ:

  • Тверді – 147,88;
  • Великогабаритні – 234,58;
  • Ремонтні – 194,14;
  • Рідкі – 177,60.

Захоронення відходів, грн/т з ПДВ- 255,55.

Тариф для населення з поводження з побутовими відходами на одну особу в місяць складає:

  • в упорядкованих багатоквартирних будинках – 39,69 грн;
  • в одноквартирних будинках з присадибною ділянкою (приватний сектор) – 44,33 грн.

“В звʼязку зі змінами, що відбулись в законодавчій базі України, передбачено нарахування абонентської плати за індивідуальними договорами про надання послуг з поводження з побутовими відходами в розмірі 2,10 грн/місяць, яка діє з моменту застосування тарифу для відповідної категорії споживачів”, – зазначають у “ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя”.

Окрім того, в компанії наголошують, що населення заборгувало за сплату вивезення відходів  91 млн. грн. станом на 01.09.2024 року. На сьогодні до суду подано 372 заяви про видачу судового наказу на стягнення заборгованості за послуги з поводження побутовими відходами на загальну суму 1 081 06142 грн. 

Раніше експертка з ЖКГ Кристина Ненно у ефірі День.LIVE наголосила, що підвищення тарифів є неминучим.

“Дорожчає паливо. І будь-яка компанія, яка вивозить вам контейнери у вашому подвір’ї, скаже, що їм економічно не вигідно ганяти машини та вивозити сміття”, – заявила Ненно.

За словами експертки, компанії, що займаються вивезенням, можуть зменшити їхню частоту, що призведе до збільшення кількості відходів і люди будуть «тонути» у смітті.

Читайте також:

Скільки доведеться заплатити запоріжцям у вересні за світло, газ, воду та вивезення сміття.