Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі затримали строковика ЗСУ, який працював на російську розвідку (ВІДЕО)

У Запоріжжі затримали строковика ЗСУ, який працював на російську розвідку (ВІДЕО)

У Запоріжжі затримали строковика ЗСУ, який працював на російську розвідку (ВІДЕО)

Затриманий. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Служба безпеки України затримала агента російської воєнної розвідки у Запоріжжі. Чоловік був демобілізованим строковиком Збройних сил та шпигував за українськими військами. Йому загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомляє СБУ.

Окупанти завербували 22-річного строковика через його батьків. Вони проживають на тимчасово окупованій частині Запорізької області та співпрацюють з російською спецслужбою. У травні цього року чоловік звільнився у запас та перебував у Запоріжжі. Згодом на нього із Севастополя дистанційно вийшов кадровий співробітник 316-го розвідцентру ГРУ, особу якого вже встановили.

Спочатку у строковика просили координати бойових підрозділів та складів військової частини, де він проходив службу. Згодом чоловік почав обходити прифронтове місто та таємно фіксувати локації українських підрозділів та мостів, якими вони рухаються у напрямку передової.Росіяни планували використати цю інформацію для підготовки ударів по Силах оборони. 

У Запоріжжі затримали строковика ЗСУ, який працював на російську розвідку
Затримання. Фото: СБУ

Затримали агента, коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта. У нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для спілкування зі своїм російським куратором.

Затримання. Джерело: СБУ

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловік перебуває під вартою. 

Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно к Запоріжжі чоловік коригував повітряні удари Росії по цивільній інфраструктурі обласного центру, оборонним заводам та локаціям Сил Оборони. Суд визнав його винним, запоріжець отримав 15 років тюрми з конфіскацією майна.