Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни влаштували блокаду жителям окупованих сіл на Запоріжжі – Оріхівська МВА

Росіяни влаштували блокаду жителям окупованих сіл на Запоріжжі – Оріхівська МВА

Росіяни влаштували блокаду жителям окупованих сіл на Запоріжжі – Оріхівська МВА

Російські військові. Ілюстративне фото

Жителі деяких окупованих населених пунктів на тимчасово окупованій частині Запорізької області перебувають у повній блокаді. Люди не отримують гуманітарну допомогу, а військові РФ не випускають їх із окупації.

Про це повідомив начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко проєкту Радіо Свобода “Новини Приазовʼя”.

Мова йде про три населених пункти – Нестерянку, Копані та Мирне. 

«…Залишається там в Нестерянці 78 осіб, у Копанях – 54 людини, у Мирному залишаються дві дитини. На даний час гуманітарна допомога їм не надається. Останній раз це було в серпні – їм привезли крупи і тушонку. Воду люди збирають дощову, переважно харчуються тим, що виросло в городі. Обстрілюються ці населені пункти щодня, дуже багато дронів літає, людей не випускають. Раніше люди могли поїхати до Токмака, а на даний час зробили їм блокаду. Нічим не допомагають і нікуди їх не випускають», – розповів Вініченко.

Він зазначає, що кількість російських військових у цих населених пунктах не зменшується і вони пересуваються переважно вночі, коли місцевим заборонено виходити з будинків. Також окупанти проводять постійні обшуки й перевірки цивільни.

Читайте також:

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС знаходяться озброєні люди із військовою технікою, вони перешкоджають доступу місії МАГАТЕ. Між внутрішньою та зовнішньою огорожами електростанції встановлені протипіхотні міни.

Депутати Верховної Ради підтримали в цілому постанову № 12041 про зміну назв 328 населених пунктів у рамках дерусифікації. Серед них є села Запорізької області.