Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 940-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

940-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

940-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 940-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Вночі війська рф здійснили 6 авіаційних ударів по Запоріжжю, Комишувасі та Кам’янському.

У ніч на 20 вересня росіяни запустили керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору ТОТ Запорізької області в напрямку Дніпропетровщини. Її збила ППО.

У Запоріжжі більше не можна буде ходити до укриттів, які знаходяться у школах, оскільки вони використовуються для навчання.

Наразі у Запоріжжі не планують змінювати тариф на вивезення та захоронення побутових відходів. Проте його можуть підвищити, враховуючи деякі фактори.

СБУ затримала агента російської воєнної розвідки у Запоріжжі. Чоловік був демобілізованим строковиком Збройних сил України та шпигував за військовими. Йому загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

Російські пропагандистські ЗМІ на окупованій Запорізькій області поширили фейк про “жорстокість українських військових до цивільних на Курщині”.

Нещодавно у Києві відбувся благодійний вечір, метою якого був збір коштів для запорізьких лікарень.

Жителі деяких окупованих населених пунктів на ТОТ Запорізької області перебувають у повній блокаді. Люди не отримують гуманітарну допомогу, а військові РФ не випускають їх із окупації.

У Запоріжжі поруч із міським РАЦСом на площі Вернадського розташована закинута будівля Державного проєктного інституту “Запоріжцивільпроект”. Нині інститут виглядає моторошно та є прихистком для десятків бездомних. Inform.zp.ua відвідав локацію, щоб побачити, як вона виглядає зараз.

Окупаційна “влада” на тимчасово окупованій території Запорізької області підбила підсумки туристичного сезону. За три місяці літа її відвідали приблизно 100 тисяч туристів. Ми порівняли дані із статистикою, яка була до початку повномасштабного вторгнення.

Завтра, 21 вересня, у Запоріжжі відбудеться тренінг із домедичної допомоги.