Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запорізькому напрямку росіяни почали використовувати вдосконалені авіабомби, – речник Братчук

На Запорізькому напрямку росіяни почали використовувати вдосконалені авіабомби, – речник Братчук

На Запорізькому напрямку росіяни почали використовувати вдосконалені авіабомби, – речник Братчук

КАБ-500. Фотоілюстрація. Джерело: ДСНС в Запорізькій області

На Запорізькому напрямку російська армія активізувала роботу авіації. Окупанти почали використовувати модифіковані авіабомби, на які встановлений універсальний модуль планування та коригування (УМПК).

Про це повідомив речник української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук у коментарі Суспільному.

Він також пояснив, у чому є небезпека і чому зараз авіабомби становлять більшу загрозу:

“ФАБи (фугасні авіаційні бомби – ред.) перетворились на КАБи (керовані авіаційні бомби – ред.). Зараз РФ стала використовувати універсальні модулі планування та коригування, тобто так звані УМПК, що дає можливість КАБи кидати трохи на більшу відстань. Де росіяни їх застосовують, це певна така межа. Можливо, удосконалять і далі. Треба моніторити ситуацію”, – зазначив Братчук.

Нагадаємо, останніми днями окупанти використовують авіацію, щоб обстрілювати, зокрема, Запорізький район. Так, в ніч на 20 вересня війська рф здійснили 6 авіаційних ударів по Запоріжжю, Комишувасі та Кам’янському. Без постраждалих мирних жителів.

Ввечері 18 вересня росіяни атакували села Запорізького району КАБами. Поранення отримали троє людей: дві жінки 67 років та 29-річний чоловік. Загинула жінка віком 74 роки. Загалом окупанти нанесли щонайменше чотири удари по Комишуваській та Новоолександрівській громадах.

А ввечері 17 вересня російська армія нанесла 8 ударів по території Запорізького району, а саме по Комишуваській територіальній громаді. Обстріл окупанти здійснили за допомогою КАБів, внаслідок чого отримав поранення 71-річний чоловік. Загалом 17 вересня внаслідок обстрілів загинули двоє людей, ще п’ятеро отримали поранення.