Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі триває відбудова будинку на проспекті Соборному, 44: що вже зробили

У Запоріжжі триває відбудова будинку на проспекті Соборному, 44: що вже зробили

У Запоріжжі триває відбудова будинку на проспекті Соборному, 44: що вже зробили

Будинок на проспекті Соборному, 44 у серпні 2024 року. Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі відбудовують будинок на проспекті Соборному, 44. Вже демонтували покриття та ремонтують фасад.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За його словами, вже провели демонтаж перекриття та перегородок від першого до п’ятого поверхів. Зміцнена та забетонована нижня плита.

У Запоріжжі триває відбудова будинку на проспекті Соборному, 44: що вже зробили
Соборний, 44. Фото: Іван Федоров

Крім цього, наразі ведуться ремонтні роботи на фасаді: ґрунтування, бронювання по сітці, укріплення колон, а також покрівельні роботи – водовідвід, влаштування металочерепиці.

У Запоріжжі триває відбудова будинку на проспекті Соборному, 44: що вже зробили
Соборний, 44, відбудова. Фото: Іван Федоров

Що відомо про ракетний удар по будинку

18 жовтня 2023 року російські окупанти завдали ракетних ударів по Запоріжжю 6 разів. Одна з ракет влучила у багатоповерховий житловий будинок у центральній частині міста. Загинули п’ятеро людей, стільки ж отримали поранення. Були зруйновані два під’їзди.

Мешканці зруйнованого будинку на Соборному, 44 могли отримати грошову допомогу та статус ВПО.

Розмір шкоди від удару російських військ по багатоповерхівці на проспекті Соборному в Запоріжжі в жовтні складає понад 24 мільйони гривень.

У липні були виконані 6% робіт з відновлення будинку. Вартість капітального ремонту становить 130 мільйонів гривень. Проєкт розробили на замовлення комунального підприємства “Управління капітальним будівництвом” міста Запоріжжя коштом ГО “Платформа спільних дій”. На реалізацію проєкт передали ДП “Місцеві дороги Запорізької області” ЗОВА.

За словами Федорова, намагатимуться зробити все можливе для того, щоб вже в цьому році закінчити роботи у цій багатоповерхівці.