Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Вперше ворог обстріляв КАБами саме обласний центр, – Федоров

Вперше ворог обстріляв КАБами саме обласний центр, – Федоров

Вперше ворог обстріляв КАБами саме обласний центр, – Федоров

Пошкоджений будинок внаслідок російського удару

Вчора вночі, 22 вересня, центр Запоріжжя атакували керовані авіаційні бомби. Таке бомбардування сталося вперше в обласному центрі, до цього КАБами обстрілювали населені пункти Запорізької області.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров у своєму телеграм-каналі.

Після обстрілу, фахівці проводили експертизу і з’ясовували яким видом озброєння атакували Запоріжжя. Офіційні представники влади підтвердили інформацію про КАБи не одразу.

Близько 16:45, 23 вересня, Іван Федоров опублікував відео в своєму телеграм-каналі, де підтвердив авіаційну атаку на Запоріжжя, яка сталася вперше з початку повномасштабної війни.

“Вперше ворог обстріляв КАБами саме обласний центр. Для мешканців Запоріжжя це означає, що відтепер треба бути ще обачнішими під час повітряних тривог. За можливості перебувати в укриттях, якщо це неможливо — дотримуватися правил двох стін”, – повідомив Іван Федоров.

За словами очільника ЗОВА, три із семи ударів КАБами вчора вночі прийшлися по житловому району Запоріжжя. Чотири удари були нанесені по населених пунктах Комишуваської громади. Там пошкоджень зазнали три приватних будинків.

Нагадаємо, що вночі, 22 вересня, росіяни нанесли сім авіаційних ударів по центру Запоріжжя. Станом на 12:47 у лікарні залишаються 94-річна та 23-річна жінки. У них мінно-вибухові травми. Кількість постраждалих внаслідок нічного удару по Запоріжжю зросла до 21.

Раніше ми писали, що в ніч на 23 вересня росіяни завдали удари керованими авіаційними бомбами (КАБ) по центру Запоріжжя. Inform.zp.ua зібрав інформацію про керовані авіабомби, їх різновиди та дальність польоту.