Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Медики у Запоріжжі витратили на премії родичам 1,8 мільйонів гривень з бюджету

Медики у Запоріжжі витратили на премії родичам 1,8 мільйонів гривень з бюджету

Медики у Запоріжжі витратили на премії родичам 1,8 мільйонів гривень з бюджету

Гроші. Фото: СБУ. Фотоілюстрація/Деньги. Фото: СБУ. Фотоиллюстрация

Медичні працівники Оріхівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування створили злочинне угрупування та розтратили понад 1,8 мільйонів гривень бюджетних коштів. Вони підозрюються у розтраті чужого майна.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, учасників угрупування було троє. З початку повномасштабного вторгнення посадові особи Оріхівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування об’єднались в організовану злочинну групу. Їхньої метою стала розтрата коштів фонду медичної установи.

Згідно з планом, заступник головного лікаря з економічних питань та двоє бухгалтерів щомісячно і перед святами нараховували премії громадянам, які працювали у медичному закладі та були родичами злочинців. 

Таким чином, упродовж кількох місяців правопорушники розтратили понад 1,8 мільйонів гривень бюджетних коштів. Ці гроші були виділені державою на потреби лікарні.

Медичні працівники підозрюються у розтраті чужого майна. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що вночі, 22 вересня, росіяни нанесли сім авіаційних ударів по центру Запоріжжя. Станом на 12:47 у лікарні залишаються 94-річна та 23-річна жінки. У них мінно-вибухові травми. Кількість постраждалих внаслідок нічного удару по Запоріжжю зросла до 21. 


Читайте також:

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські правоохоронці засудили за шпіонаж 62-річного Сергія Спартесного. Чоловік працював на Запорізькій АЕС та більше року перебував у російському полоні.

Служба безпеки України затримала агента російської воєнної розвідки у Запоріжжі. Чоловік був демобілізованим строковиком Збройних сил та шпигував за українськими військами. Йому загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна.