Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Вночі росіяни атакували Запоріжжя КАБами: у деяких районах чули автоматну чергу (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Вночі росіяни атакували Запоріжжя КАБами: у деяких районах чули автоматну чергу (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Вночі росіяни атакували Запоріжжя КАБами: у деяких районах чули автоматну чергу (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Застосування КАБів. Фото: скріншот з відео

23 вересня, пізно вночі, в Запоріжжі та Запорізькому районі пролунали вибухи. За попередньою інформацією, російські війська знову атакували обласний центр авіабомбами КАБ.

UPD: Окупанти сьогодні вдарили по житловій забудові.

“Попередньо, одна людина загинула, двоє поранені. Зруйновані щонайменше два приватні будинки. Всі оперативні служби міста й області працюють на місцях і надають допомогу”, – зазначає Федоров

О 21:11 у Запоріжжі оголосили повітряну тривогу, яка стала шостою за день. Вже о 21:14 жителі міста та району почули вибухи.

Під удар потрапили населені пункти Запорізького району – Комишуваха, Зарічне, а також Запоріжжя. Попередньо атака знову здійснена КАБами. Місцеві мешканці також повідомляли про звуки, схожі на автоматні черги, коли військові збивають російські дрони-розвідники.

За інформацією 5 редакції, постраждала цивільна інфраструктура: в деяких будинках вибуховою хвилею вибило вікна. Однак офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Наразі в Запорізькій області оголошено відбій.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомляє, що росіяни поцілили по об’єкту цивільної інфраструктури. Зайнялася пожежа, яку вдалося швидко загасити.

Також армія РФ поцілила в житлову забудову. Наразі відомо, що одна людина загинула.

Нагадаємо, вчора вночі, 22 вересня, центр Запоріжжя атакували керовані авіаційні бомби. Таке бомбардування сталося вперше в обласному центрі, до цього КАБами обстрілювали населені пункти Запорізької області.

Росіяни нанесли сім авіаційних ударів по центру Запоріжжя. Станом на 12:47 у лікарні залишаються 94-річна та 23-річна жінки. У них мінно-вибухові травми. Кількість постраждалих внаслідок нічного удару по Запоріжжю зросла до 22.

Inform.zp.ua зібрав інформацію про керовані авіабомби, їх різновиди та дальність польоту.


Протягом 21-22 вересня, російські війська продовжували наступати в Запорізької області біля Роботиного, Новоданилівки та Новоандріївки. Також просунулися на межі Запорізької та Донецької областей.