Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Нічне бомбардування Запоріжжя по приватному сектору: що відомо (ФОТО)

Нічне бомбардування Запоріжжя по приватному сектору: що відомо (ФОТО)

Нічне бомбардування Запоріжжя по приватному сектору: що відомо (ФОТО)

Обстріл Запоріжжя 23 вересня. Фото: Нацполіція Запорізької області

Росіяни обстріляли об’єкти цивільної інфраструктури Запоріжжя вночі 23 вересня в період з 22:30 по 23:00. Вони завдали шість ударів, попередньо КАБами.

Про це повідомили в Нацполіції Запорізької області.

Станом на 07:30 відомо про одного загиблого цивільного чоловіка та чотирьох поранених громадян, серед них – двоє дітей.

“У результаті обстрілу вщент зруйновано приватний будинок, вибуховою хвилею та уламками пошкоджені довколишні домоволодіння, багатоповерхівки, транспортні засоби”, – зазначають в поліції.

Рятувальники ДСНС ліквідували займання господарчої споруди, гаражу та відкритої території. У ході ліквідації наслідків волонтери вивели з зруйнованого будинку песика та передали сусідам, повідомили в пресслужбі.

Врятували песика. Фото: ДСНС

На місці працює мобільний пункт прийому звернень громадян, куди люди можуть звернутись за допомогою або написати заяву про пошкоджене майно. Також постраждалі можуть звернутися до найближчого територіального підрозділу поліції або за номером 102.

Якщо ваша домівка постраждала від обстрілу дотримуйтеся алгоритму дій в надзвичайних ситуаціях – куди звернутися по допомогу постраждалим від обстрілу в Запоріжжі:

  • муніципальний автобус;
  • територіально-інформаційні центри (вони діють в Пунктах незламності);
  • міський кол-центр: 15-80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80; (095) 220 41 11; (067) 220 41 12;
  • гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації: +38 0800 503 508

Нагадаємо, вчора вночі, 22 вересня, центр Запоріжжя атакували керовані авіаційні бомби. Таке бомбардування сталося вперше в обласному центрідо цього КАБами обстрілювали населені пункти Запорізької області.

Росіяни нанесли сім авіаційних ударів по центру Запоріжжя. Станом на 12:47 у лікарні залишаються 94-річна та 23-річна жінки. У них мінно-вибухові травми. Кількість постраждалих внаслідок нічного удару по Запоріжжю зросла до 22.

Inform.zp.ua зібрав інформацію про керовані авіабомби, їх різновиди та дальність польоту.