Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Газопостачання відключать в Запорізькому районі на 4 дні: причина

Газопостачання відключать в Запорізькому районі на 4 дні: причина

Газопостачання відключать в Запорізькому районі на 4 дні: причина

Ілюстративне фото

У частини мешканців села Відрадне Запорізького району тимчасово відключать газопостачання з 30 вересня по 3 жовтня включно. Це пов’язано з ремонтом мереж.

Про це повідомили в “Запоріжгазі”.

Ремонтні роботи будуть продовжуватися орієнтовно до 3 жовтня включно, потім розпочнеться підключення споживачів.

В компанії зазначають, що ремонт та модернізація газопроводів проводяться для безпечного та безперебійного постачання природного газу.

Споживачів просять перекрити крани на опусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу. Також власників осель закликають забезпечити доступ працівників “Запоріжгазу” до газових приладів для проведення комплексу робіт з відновлення газопостачання.

Що відомо про бомбардування Запоріжжя?

Росіяни здійснили шість авіаційних ударів, попередньо КАБами по Запоріжжю. Вісім авіаційних ударів прийшлося по Комишувасі. Влучання є по цивільній інфраструктурі.

Як розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону, окупаційні війська почали обстрілювати передмістя Запоріжжя ввечері 23 вересня. По Комишувасі прийшлося щонайменше 8 авіаційних ударів. Наразі інформація про постраждалих звідти не надходила.

“Є два епіцентри влучань — в Комунарському та Шевченківському районі. Постраждало всього сім людей. На жаль, одна людина загинула. Наразі в лікарні перебуває 4 людини. Серед них є 15-річна дитина, якій на сьогоднішній день наші лікарі надають медичну допомогу”, – зазначив Федоров.

47-річний чоловік загинув, а його 83-річна мати поранена внаслідок влучання в приватний будинок в Шевченківському районі. Будинок родини зруйновано повністю. В Комунарському районі травмовано 13-річну дівчинку.

На території дач поблизу одного з населених пунктів Запорізького району 23 вересня знайшли нерозірваний вибухонебезпечний предмет, який виявився фугасною авіаційною бомбою (ФАБ -500).


Другий день поспіль російські війська б’ють по житлових кварталах Запоріжжя. Пошкоджена цивільна інфраструктура в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах міста. 

В.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко повідомила, що станом на зараз  зазнали пошкоджень 74 багатоквартирні будинки, 24 приватних будинки, 15 нежитлових приміщень, об’єкти соціальної сфери та інфраструктури в трьох районах міста. 

22 вересня, центр Запоріжжя атакували керовані авіаційні бомби. Таке бомбардування сталося вперше в обласному центрідо цього КАБами обстрілювали населені пункти Запорізької області.

Росіяни нанесли сім авіаційних ударів по центру Запоріжжя. Станом на 12:47 у лікарні залишаються 94-річна та 23-річна жінки. У них мінно-вибухові травми. Кількість постраждалих внаслідок нічного удару по Запоріжжю зросла до 22.

Inform.zp.ua зібрав інформацію про керовані авіабомби, їх різновиди та дальність польоту.