Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Звільнити небо Запоріжжя від розвідувальних дронів”: в ЗОВА розповіли, як боротимуться з безпілотниками росіян

“Звільнити небо Запоріжжя від розвідувальних дронів”: в ЗОВА розповіли, як боротимуться з безпілотниками росіян

“Звільнити небо Запоріжжя від розвідувальних дронів”: в ЗОВА розповіли, як боротимуться з безпілотниками росіян

Orlan-10. Фото: Іnternational Мilitary

У Запоріжжі планують “закрити” небо від російських розвідувальних дронів, таких як ZALA, Supercam, Orlan.

Про це розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу.

“Сьогодні задача, яка стоїть перед нами — щоб ці літальні апарати не залітали глибше, ніж 10 кілометрів від лінії фронту”, – розповів Федоров.

За його словами, з моменту дії цього проєкту по обмеженню російських безпілотників, їхня кількість над містом зменшилася на 80%.

Нагадаємо, днями волонтер Сергій Стерненко повідомив, що за останні кілька днів «у роботу» взяли одразу декілька підрозділів, які прикривають Запоріжжя від російських розвідувальних БПЛА.

Спільнота Стерненка збирає кошти на FPV-дрони для нищення розвідувальних БпЛА. Такі практики використовуються вже в деяких регіонах України.

Як писав раніше Inform.zp.ua, вночі 24 вересня з 21:30 до 21:52 росіяни завдали чотири удари, попередньо КАБами. В результаті атаки семеро запоріжців отримали поранення, постраждала цивільна інфраструктура.

Росіяни здійснили шість авіаційних ударів, попередньо КАБами по Запоріжжю 23 вересня. Вісім авіаційних ударів прийшлося по Комишувасі. Влучання є по цивільній інфраструктурі.