Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Екологи назвали площу засміченої землі після атаки РФ 25 вересня

Екологи назвали площу засміченої землі після атаки РФ 25 вересня

Екологи назвали площу засміченої землі після атаки РФ 25 вересня

Наслідки авіаударів 25 вересня. Фото: Держекоінспекція

Екологи провели обстеження території в Шевченківському районі, яку вчора вночі атакували російські війська. У результаті зафіксували, що площа засмічення ґрунтів після обстрілу складає понад 1300 метрів квадратних.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південного округу в телеграм-каналі.

25 вересня, росіяни вдарили авіабомбами по Запоріжжю, декілька ударів прийшлися по житловим забудовам Шевченківського району. Екологічна інспекція встановила, що площа засмічення цієї території уламками боєприпасів, відходами руйнації та будівельними відходами, складає – понад 1300 метрів квадратних. 

Фото: Держекоінспекція
Фото: Держекоінспекція

Крім того, на місці влучання зафіксували вирву, яка утворилася внаслідок удару російським снарядом. Вона має довжину 4 метри, ширину 4 метри та сягає у глиб на понад 1 метр.

Фото: Держекоінспекція

Екологи відібрали проби ґрунту для лабораторних досліджень, щоб розрахувати збитки завдані Україні під час дії воєнного стану. Матеріали відправили до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що вчора вночі, 25 вересня, російські війська знову атакували Запоріжжя, попередньо керованими авіабомбами. У результаті обстрілу поранені десять людей.

Раніше ми писали, що 23 вересня росіяни завдали авіаційних ударів по Шевченківському та Комунарському районах Запоріжжя. В результаті утворилися дві вирви.


Читайте також:

У Запоріжжі на території Дослідної станції Запоріжжя виявили стихійне сміттєзвалище. Комунальні служби його прибрали.

Скільки доведеться заплатити запоріжцям у вересні за світло, газ, воду та вивезення сміття.

22 вересня, у Запоріжжі проводили дослідження якості повітря. У результаті фахівці виявили перевищення двох небезпечних речовин в житловій забудові по вулиці Маяковського, 12.