Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Тварини в притулку “Дай лапу, друже” постраждали від обстрілу: як допомогти

Тварини в притулку “Дай лапу, друже” постраждали від обстрілу: як допомогти

Тварини в притулку “Дай лапу, друже” постраждали від обстрілу: як допомогти

Поранені тварини у притулку “Дай лапу, друже”. Скріншот з відео Ірини Дідур/фейсбук

У запорізькому притулку “Дай лапу, друже” постраждали тварини від російських нічних авіаударів. Пухнастики налякані та мають поранення, також втекла одна лисиця. 

Про це повідомила очільниця притулку Ірина Дідур на своїй сторінці у фейсбук.

Під час сильний обстрілів у Запоріжжі, тварини отримали значні поранення та шок. Притулок “Дай лапу, друже” відкрив збір на 15 тисяч гривень, щоб полагодити вольєри та закупити ліки для тварин. 

Поранені тварини у притулку “Дай лапу, друже”. Фото: Ірина Дідур/фейсбук

Щоб підтримати цих пухнастиків, залишаємо реквізити притулку “Дай лапу, друже”:

  • Банка для допомоги https://send.monobank.ua/jar/5gwGfT31pp
  • https://www.instagram.com/daylapu_/
  • Тел.+380963935377 
  • Карта притулку МОНОБАНК 4441 1144 4818 5643 
  • Карта привата 4149609005895554
  • PayPal – [email protected]

Крім того, з притулку втекла одна з лисиць під час обстрілу. Вона перелякалась вибухів та залізла по двометровій решітці на дах, а далі зникла. 

“Поки пішла заспокоїти їх, тримала та гладила Жоріка ( він в нас зовсім ручний), був другий приліт. Одна з двох диких лисиць видерлася по двометровій решітці на дах та зникла за городами. Ми продовжуємо шукати, але біда що вона дика”, – розповідає очільниця притулку.

Пошкоджений вольєр у притулку “Дай лапу, друже”. Фото: Ірина Дідур

Ірина Дідур сподівається, що з лисиця виживе поза межами притулку. Також під опікою притулку є їжаки, яких зооволонтери підгодовують у посадці.

Нагадаємо, що запорізька ГО “Дай лапу, друже!” опікується понад 500 тваринами. Один з притулків знаходиться за містом, де знайшли прихисток 79 котів, 16 собак, 5 диких тварин та їжачок. Наразі організація збирає кошти на допомогу їжачку. Inform.zp поспілкувався з головою ГО “Дай лапу, друже!” Іриною Дідур, щоб дізнатися, як їжаки опинилися під опікою притулку і яка допомога цим тваринам потрібна.

Раніше ми писали, що з початку 2024 року державний кордон України в обох напрямках перетнули 23,7 мільйони людей. Серед тих, хто був змушений залишити рідну домівку, була й жителька Запоріжжя Людмила Штефанеса, яка 25 червня вирушила до Латвії. Людмила одразу почала думати про те, як перевезти свого золотистого лабрадора Бадді, який залишився з її батьками на дачі в рідному Запоріжжі.