Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Україна востаннє переведе годинники на зимовий час: що треба знати про перехід у 2024 році

Україна востаннє переведе годинники на зимовий час: що треба знати про перехід у 2024 році

Україна востаннє переведе годинники на зимовий час: що треба знати про перехід у 2024 році

Час / Время

Перехід на зимовий час 2024 в Україні: що зміниться назавжди.

Восени 2024 року українці востаннє переведуть годинники на зимовий час. Народні депутати ухвалили рішення, згідно з яким після 2025 року в Україні більше не буде переходів на літній або зимовий час. Єдиний київський час діятиме постійно.

Традиційно українці переводять годинники двічі на рік — восени на зимовий час, а навесні — на літній. Проте, починаючи з 2025 року, цього більше не буде. Нардепи скасували перехід на літній час, залишивши тільки зимовий. Це рішення викликало неоднозначну реакцію: частина громадян вважає, що краще було б залишити літній час.


Нагадаємо, науковці закликають зберегти перехід на літній час: звернення до Зеленського

Останній раз українці переведуть годинники на зимовий час 27 жовтня 2024 року, коли стрілки годинників необхідно буде перевести на годину назад. Тим часом у Європі годинники продовжуватимуть переводити двічі на рік.

Коли відбудеться перехід на зимовий час? Переведення годинників відбудеться традиційно в останню неділю жовтня — 27 жовтня 2024 року.


Читайте також: “Постраждалих могло бути значно більше”: як виглядає “Міський центр допомоги” в Запоріжжі після обстрілів