Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Дітей з окупованої Запорізької області повернули до України, – Омбудсман

Дітей з окупованої Запорізької області повернули до України, – Омбудсман

Дітей з окупованої Запорізької області повернули до України, – Омбудсман

Повернення дітей з окупації. Фото: Омбудсман Дмитро Лубінець

Днями до України вдалося повернути 9 дітей та 20-річного юнака з окупованих територій Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму.

Про це повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець.

Дітей повернули віком від 13 до 17 років. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі захворювання. Перевезти з тимчасово підконтрольних росіїї територій на українську вдалося за посередництва Держави Катар.

Повернення дітей з окупації. Фото: Омбудсман Дмитро Лубінець

Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до тимчасово лкупованого міста Скадовськ та росії.

“Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей – нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі”, – заявив Лубінець.

Повернення дітей з окупації. Фото: Омбудсман Дмитро Лубінець

Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування – обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на РФ, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити в Офіс Омбудсмана.

Гаряча лінія 0 800 50 17 20 – у межах України, 044 299 74 08 – для дзвінків з-за кордону, електронна адреса – [email protected]