Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Голова сільради на Запоріжжі відправляв депутатів за кордон: схему викрито

Голова сільради на Запоріжжі відправляв депутатів за кордон: схему викрито

Голова сільради на Запоріжжі відправляв депутатів за кордон: схему викрито

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Голова однієї з селищних рад Запорізької області спланував незаконний виїзд депутатів селищної ради за кордон. Йому оголосили про підозру в незаконному переправленню осіб через державний кордон України та службовому підробленні.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Голова сільради об`єднався із секретарем селищної ради та директоркою регіонального відділення всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування. Разом вони готували фейкові листи-запрошення до участі у міжнародних заходах представників селищної ради, видавались відповідні розпорядження про відрядження за кордон. Ці документи давали депутатам право на виїзд за межі України у будь-який зручний для них момент.

“Правоохоронцями встановлено 3 факти перетину державного кордону депутатами селищної ради в особистих цілях за вказаною схемою”, – зазначають в прокуратурі.

Організатору та двом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру в незаконному переправленню осіб через державний кордон України та службовому підробленні (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.