Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Унікальну операцію на серці зробили батьку двох дітей у Запоріжжі

Унікальну операцію на серці зробили батьку двох дітей у Запоріжжі

Унікальну операцію на серці зробили батьку двох дітей у Запоріжжі

Фото: ЗОВА

У Запоріжжі провели унікальну операцію на серці з використанням новітнього обладнання кардіохірурги Запорізької обласної клінічної лікарні. Лікарі оперували 46-річного Андрія, батька двох дітей, в якого від народження діагностували ваду серця.

Про це повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Чоловік, якого оперували, має спортивний розряд з плавання та обожнює велоспорт. Вроджена хвороба жодного разу не нагадувала про себе до недавнього часу. Але одного разу він відчув задишку та сильні болі у грудній клітці з правого боку.

В лікарні у пацієнта аномалію мітрального клапана та дефект міжпередсердної перетинки.

“Через складність випадку та вік пацієнту провели пластику мітрального клапана й усунули дефект міжпередсердної перетинки. Окрім цього, треба було зашити вушко лівого передсердя для запобігання тромбоемболічних ускладнень”, – розповів завідувач відділення кардіохірургії ЗОКЛ Вячеслав Осауленко.

До операції долучився Андрій Руснак – завідувач відділення Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. Він спеціалізується на мініінвазивних втручаннях, тобто операціях з мінімальною травмою для пацієнта.

Фото: ЗОВА

Операцію провели за допомогою інноваційної торакоскопічної стійки Aesculap з 3D зображенням. Ця система – єдина у південно-східній Україні. Вона дозволяє точно оперувати серце та в режимі реального часу отримувати детальну інформацію про його стан. Завдяки новітньому обладнанню кардіохірурги можуть проводити операції на серці без розсічення грудини.

Завідувач відділення кардіохірургії повідомив, що операція пройшла успішно, без ускладнень. Результати ехокардіографії підтвердили відмінний результат. Наступного ранку пацієнт вже міг самостійно вставати та пересуватися. Лікарі дають позитивні прогнози.