Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Силах оборони розповіли, чи буде наступ росіян на Запоріжжя

В Силах оборони розповіли, чи буде наступ росіян на Запоріжжя

В Силах оборони розповіли, чи буде наступ росіян на Запоріжжя

Фото: НГУ
Бригада Кара-Даг.
Ілюстрація

Російські війська на Запорізькому напрямку готуються до активізації штурмових дій. Про це в коментарі для Inform.zp.ua повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

За його словами, росіяни за останній час отримали для оснащення та підготовки штурмових дій 25 автомобілів багі. Тактика дій – швидке просування малими групами від 5 до 10 осіб:

“Вони зараз формують штурмові групи для того, щоб проводити штурмові дії, намагаючись покращити тактичне положення в Запорізькій області. А також провели ротацію підрозділів, які перебувають на передньому краї”, — підкреслив Волошин.

Водночас він зазначив, що значного збільшення чисельності російських військових на Запорізькому напрямку поки не спостерігається. Відтак, говорити про наступ на обласний центр підстав немає.

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби російські війська намагалися атакувати українських військових біля Новожарівки, Роботиного та Малих Щербаків. Усі три атаки були успішно відбиті українськими силами.

ЗБИТО 69 УДАРНИХ БПЛА ТА ДВІ КЕРОВАНІ АВІАЦІЙНІ РАКЕТИ
Ілюстрація Генштабу ЗСУ

Крім того, Повітряні сили повідомили, що вночі 28 вересня під час протиповітряного бою було збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ударних безпілотників типу “Shahed”. Повітряні удари відбивали в Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.


Читайте також:

В західній частині Запорізької області тривали позиційні бої в районі Новоандріївки і Малих Щербаків, а також поблизу Роботино, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було.

27 вересня на території селища у Запорізького району знайшли нерозірваний вибухонебезпечний предмет — ним виявилася фугасна авіаційна бомба (ФАБ -250). Рятувальника вдалося її знищити.

Після одного з останніх російських обстрілів в Запоріжжі керованими авіаційними бомбами зруйнувано триповерховий будинок, який можуть вже не відновити.

На заході Запорізької області в районі Роботино і Новоандріївки тривали позиційні бої, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Останні чотири доби російська армія щоденно запускала керовані авіаційні бомби по Запоріжжю. Це пов’язано з тим, що окупанти модернізували конструкцію авіаційних бомб, тож дальність польоту збільшилася.