Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Окупанти обстрілюють Україну з ТОТ Запорізької області, – Повітряні Сили

Окупанти обстрілюють Україну з ТОТ Запорізької області, – Повітряні Сили

Окупанти обстрілюють Україну з ТОТ Запорізької області, – Повітряні Сили

Ілюстративне фото

У ніч на 30 вересня росіяни запустили ракету із тимчасово окупованої території Запорізької області. Сили ППО її збили. Загалом цієї ночі окупанти застосували 76 ракет та ударних БпЛА різних видів.

Про це повідомляють Повітряні Сили України.

Сьогодні вночі, 30 вересня, російська армія застосувала 76 засобів повітряного нападу, зокрема: балістичну ракету «Іскандер-М», керовану авіаційну ракету Х-59/69, протирадіолокаційну ракету Х-31П та 73 ударних БпЛА типу «Shahed». 

Фото: Повітряні Сили

Пуски озброєння росіяни проводили з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області. А саме запустили одну керовану авіаційну ракету Х-59/69. Крім того, запуски робили з території Криму та акваторії Чорного моря. А також із території Російської Федерації: Курська, Єйська і Орла.

Сили Оборони збили одну керовану авіаційну ракету Х-59/69 та 67 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській та Миколаївській областях. 

Щоб відбити повітряну атаку росіян, військові залучили авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Нагадаємо, що незабаром росіяни можуть розпочати більш інтенсивні дії на Запорізькому напрямку. На це вказує збільшення масштабних обстрілів міста КАБами. 


Читайте також:

Російські війська на Запорізькому напрямку готуються до активізації штурмових дій. Про це в коментарі для Inform.zp.ua повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

В західній частині Запорізької області тривали позиційні бої в районі Новоандріївки і Малих Щербаків, а також поблизу Роботино, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було.

На заході Запорізької області в районі Роботино і Новоандріївки тривали позиційні бої, але підтверджених змін на лінії фронту не було.