Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Як користуватися газом після вибухів: інструкція 

Як користуватися газом після вибухів: інструкція 

Як користуватися газом після вибухів: інструкція 

Ілюстративне фото

Після обстрілу поряд з житловими забудовами існує ризик пошкодження газових мереж. Тому запоріжців попереджають про дотримання правил безпеки.

Про це повідомляє Запоріжгаз.

Після того, як в місті пролунали вибухи недалеко від вашого будинку, виконайте декілька кроків перед тим, як користуватися газом:

  • огляньте внутрішні та зовнішні газові мережі на предмет пошкодження;
  • якщо виявили хоч незначні пошкодження, або відчули запах газу викликайте 104;
  • обов’язково перекрийте крани перед газовими приладами і чекайте фахівців.

“Працівники аварійної газової служби цілодобово на посту і завжди працюють на місцях прильотів ворожих ракет для безпечного розподілу природного газу”, – зазначають в Запоріжгазі.

Нагадаємо, що у Запоріжжі мешканцям багатоповерхових будинків, де провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, на початку жовтня надійдуть разові квитанції на оплату цієї послуги.


Читайте також:

У Запоріжжі під час обстрілу росіян в ніч на 25 вересня мешканці приватного сектору почули запах газу і одразу викликали аварійну службу. При обстеженні виявили численні витоки газу.

Також в ніч на 24 вересня під час обстрілу Запоріжжя був пошкоджений газопровід в приватному секторі міста. Витоки газу вдалося локалізувати. 

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про продовження спеціальної пільгової ціни на газ для виробників тепла й побутових споживачів. Тому змін у тарифах для запоріжців цього опалювального сезону не буде.