Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Коригувальнику обстрілів у Запоріжжі загрожує довічне ув’язнення: деталі

Коригувальнику обстрілів у Запоріжжі загрожує довічне ув’язнення: деталі

Коригувальнику обстрілів у Запоріжжі загрожує довічне ув’язнення: деталі

Затримання коригувальника обстрілів у Запоріжжі. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Двох мешканців Запоріжжя суд визнав винними у державній зраді, вони корегували російські обстріли міста. Одному з них суд призначив покарання у вигляді довічного ув’язнення, іншому – 15 років за ґратами.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, чоловіки допомагали ворогу у війні проти України з вересня 2022 року. Вони розповідали представникам ФСБ місця розташування об’єктів критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу в Запоріжжі. А також місця дислокації українських військових. Всю інформацію передавали через Telegram, використовуючи функцію автоматичного видалення повідомлень.

Затримання коригувальника обстрілів у Запоріжжі. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Крім того, вони проводили розвідку місцевості Запоріжжя та передмістя, щоб встановити місця для майбутніх складів російської зброї. У подальшому ці локації мали б використовуватися під час підготовки та проведення терористичних операцій Росії.

Прокурори у суді довели, що два мешканця Запоріжжя свідомо погодилися співпрацювати з росіянами. Одному з них суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі, іншому – 15 років тюрми з конфіскацією майна кожному.


Читайте також:

Колишній начальник Запорізького обласного ТЦК залучав своїх підлеглих до ремонту нерухомості своєї родини. Його судитимуть за зловживання службовим положенням. 

Днями у Дніпровському районі Запоріжжя невідомі підпалили гумове колесо у під’їзді багатоповерхівки. Інформації про постраждалих немає. Поліцейські встановлюють обставини підпалу.

У Запоріжжі військовозобов’язаний чоловік, аби отримати відстрочку від призову на службу, підробив та надав у ТЦК довідку про здобуття вищої освіти в одному із запорізьких університетів. За скоєне йому загрожує до двох років обмеження волі.