Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Атака на Запоріжжя 1 жовтня: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Атака на Запоріжжя 1 жовтня: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Атака на Запоріжжя 1 жовтня: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Наслідки авіаудару 1 жовтня. Фото: ЗОВА

Сьогодні, 1 жовтня, російські війська знову атакували Запоріжжя, попередньо КАБами. Відомо про одного загиблого та 31 постраждалого, серед них троє дітей.

Про це повідомляє голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Близько 11:48 у місті роздалися перші вибухи. Вони тривали 20 хвилин: до 12:08. Попередньо, росіяни нанесли 6 ударів по місту. Внаслідок обстрілу, зазнали пошкоджень житлові квартали та об’єкти інфраструктури у двох районах Запоріжжя. У Комунарському постраждало 18 багатоквартирних будинків, 31 приватне домоволодіння, 5 нежитлових приміщень. У Шевченківському – багатоквартирний будинок, 18 приватних домоволодінь. 

Фото: Іван Федоров

Станом на 12:41 відомо, що кількість постраждалих зросла до п’яти. Одна людина загинула. Пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки.

Наслідки авіаудару по Запоріжжю 1 жовтня. Фото: ЗОВА

О 12:52 Іван Федоров повідомив, що Запоріжжя атакували російськими авіабомбами. Кількість постраждалих зросла до шести.

Фото: ДСНС Запоріжжя

Станом на 13:00 відомо про сім постраждалих, зазначає ДСНС, Росіяни поцілили у п’ятнадцятиповерхівку. Частково зруйновані верхні поверхи та пошкоджений фасад будинку, 25 автомобілів. Надзвичайники деблокували людей з ліфта.

Фото: ДСНС Запоріжжя

Крім того, значних руйнувань зазнали приватні будинки та господарчі споруди в одному із районів міста. Сталося декілька пожеж.

Станом на 13:24 кількість постраждалих збільшилася до дев’яти. Постраждали будинки у Комунарському районі міста.

Фото: ЗОВА

О 13:32 Іван Федоров підтвердив, що Запоріжжя атакували КАБами. Внаслідок чого є влучання у промисловий об’єкт та житлові забудови. Відомо про одну загиблу людину, 6 госпіталізованих, дві з них – у тяжкому стані. Наразі триває пошуково-рятувальна операція, під завалами багатоповерхового гуртожитку знаходяться люди.

Фото: ЗОВА

Станом на 13:57 відомо про одну дванадцятирічну дитина, яка отримала поранення внаслідок обстрілу. Загалом за допомогою до медиків звернулася 21 людина.

Фото: ЗОВА

О 14:37 завершилася рятувальна операція, надзвичайники деблокували людей з квартир багатоповерхівки по вулиці Космічній. Останньою врятували літню жінку з десятого поверху. Наразі комунальники ліквідовують наслідки атаки, повідомляє Регіна Харченко.

Фото: ЗОВА

Станом на 16:00 у результаті обстрілу загинула одна людина, 18 постраждало, з них дванадцятирічна дитина. П’ятеро знаходяться у лікарні, їм надається медична допомога. Ще двоє врятованих. Психологи ДСНС надали допомогу 28 постраждалим. Пошуково-рятувальна операція завершилися за всіма адресами влучань.

О 16:38 МВС повідомило, що кількість постраждалих зросла до 19 осіб. Загиблому чоловіку було 70 років. Дванадцятирічна дитина знаходиться на амбулаторному лікуванні.

За уточненою інформацією, станом на 18:29 кількість постраждалих від авіаударів зросла до 25. Одна людина загинула, 24 мешканця отримали поранення, з них 9 чоловіків, 12 жінок та три дитини 9, 10 та 12 років.

Станом на 19:28 кількість постраждалих зросла до 32 людей, повідомляють в ЗОВА. Загалом сьогодні були пошкоджені та зруйновані 69 багатоквартирних та приватних будинків у двох районах Запоріжжя.


Вранці, 29 вересня, росіяни атакували Запоріжжя 13 авіабомбами, попередньо КАБами. Відомо про 16 поранених. Частково зруйнований багатоквартирний будинок та приватні будинки в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах міста.