Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни готуються до штурму: плани захоплення Запоріжжя та повної окупації Донецької області

Росіяни готуються до штурму: плани захоплення Запоріжжя та повної окупації Донецької області

Росіяни готуються до штурму: плани захоплення Запоріжжя та повної окупації Донецької області

Застосування КАБів. Фото: скріншот з відео

Впродовж останніх тижнів армія РФ активно готується до штурмових дій на Запорізькому напрямку. Російські війська прагнуть повністю вийти на адміністративні кордони Донецької області та окупувати місто Запоріжжя.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошко журналістам “Радіо Свобода”.

«Сьогодні спостерігається намагання противника зосередити сили і засоби для ведення штурмових дій. Наголошую: це не наступ, а штурмові дії на певних напрямках. Зокрема, мова йде про райони біля Приютного та Роботиного. Мета дій біля Приютного — здійснити штурм і просуватися в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль Донецьку область і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють Вугледар та Курахове», — розповів він.

За словами Волошка, біля Роботиного противник також формує подібні підрозділи.

«Ці підрозділи також планують здійснювати штурмові дії для захоплення наших позицій на так званому Роботинському виступі і просуватися далі на Оріхів», — зазначив Волошко.

Нагадаємо, 1 жовтня російські війська завдали 255 ударів по 13 населених пунктах області. Надійшло 225 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

У Пологівському районі одна людина загинула, а в самому Запоріжжі ще одна особа загинула, а постраждали 35 людей внаслідок вчорашніх обстрілів.

За інформацією Генштабу ЗСУ, за минулу добу на Оріхівському напрямку українські позиції були атаковані росіянами сім разів неподалік Новоданилівки, Малих Щербаків та Кам’янського.


Місцевий аграрій повідомив про знайдення вибухонебезпечного предмета на своєму полі. Фахівці ідентифікували знахідку як нездетоновану 500-кілограмову фугасну авіабомбу (ФАБ-500).