Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Термін явки до ТЦК за повісткою скоротили у два рази, – Кабмін

Термін явки до ТЦК за повісткою скоротили у два рази, – Кабмін

Термін явки до ТЦК за повісткою скоротили у два рази, – Кабмін

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

Термін явки до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) після отримання повістки скоротили з чотирнадцяти до семи днів.

Про це йдеться у відповідному рішенні Кабінету Міністрів. 

Після отримання повістки, громадянин тепер має прийти до ТЦК протягом семи днів з населеного пункту, що є адміністративним центром області. З інших населених пунктів – протягом десяти діб. 

Раніше після вручення повістки громадянину давалося чотирнадцять днів.

Нагадаємо, що колишній начальник Запорізького обласного ТЦК залучав своїх підлеглих до ремонту нерухомості своєї родини. Його судитимуть за зловживання службовим положенням. 

Раніше ми писали, що відтепер в Опендатабот можна перевірити наявність штрафів від ТЦК.


Читайте також:

З 19 вересня виконуюча обов’язків міського голови Запоріжжя Регіна Харченко перебуває у робочому відрядженні в США. Загальна вартість цієї поїздки складає 60 тисяч гривень. Знаходитись за межами України Харченко буде 21 день: до 9 жовтня.

Останнім часом у Запоріжжі житло містян часто зазнає пошкоджень через російські обстріли. Щоб отримати грошові компенсації, запоріжці можуть звернутись до державної програми єВідновлення. Однак важливо знати деякі нюанси, через які можуть виникнути проблеми. Саме про них розповіла юристка Аліна Родіна під час зустрічі у “Затишно space”, просторі психосоціальної та юридичної підтримки від благодійного фонду “Схід SOS”. Його відвідав Inform.zp.ua.

У зв’язку зі збільшенням обстрілів КАБами, у запоріжців з’явилася потреба спускатися частіше в укриття. Однак виявилося, що в Запоріжжі більшість укриттів недоступні та їх недостатньо. Очільник ЗОВА обґрунтував це тим, що в часи радянської забудови не будувалися сховища.