Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 955-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

955-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

955-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

ЗСУ. Ілюстративне фото

Як минув 955-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

На тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни почали призивати на строкову службу українців. Військова підготовка проходить у Криму.

В ніч на 5 жовтня російські війська атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу в Малій Токмачці загинуло двоє людей.

Протягом 3 та 4 жовтня російська армія намагалася проводити наступальні операції на заході Запорізької області. Однак лінія фронту не зазнала змін.

У прифронтовому населеному пункті Гуляйполе Запорізької області залишилося декілька сотень містян. До початку війни та масивних обстрілів там мешкало 13 тисяч людей.

На міських пляжах Запоріжжя фахівці проводили дослідження проб води річки Дніпро. У результаті виявили кишкову паличку, холероподібні вібріони та перевищення за показником забарвлення.

Потяг №6/5 “Запоріжжя – Ясіня” тимчасово змінить кінцеву станцію. Це пов’язано із ремонтними роботами колії на ділянці Івано-Франківськ – Рахів з 13 по 30 жовтня.

З жовтня учнів 1–4 класів годуватимуть безкоштовно у школах. На це виділили 2 мільярди гривень з державного бюджету, які передадуть у місцеві громади у формі субвенції. Це стосується і Запорізької області.

Вчора, 4 жовтня, в Запоріжжі по вулиці Морфлотська, 38 фахівці виявили, що рівень концентрації пилу та фенолу в атмосферному повітрі перевищує норму.

Двох лікарів запорізького медичного закладу підозрюють у створенні злочинної схеми з оформлення фіктивної інвалідності за гроші. У тому числі військовозобов’язаним чоловікам, щоб уникнути призову на службу. Лікарям загрожує до 5 років за ґратами.

Днями у Запоріжжі патрульні переслідували мотоцикліста у стані сп’яніння, який рухався тротуаром. У нього знайшли наркотичні речовини.
З наступного тижня у Запоріжжі розпочнеться справжня осінь – синоптики обіцяють сильні дощі та холодні ночі. Також на декілька градусів впаде температура повітря вдень.