Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Житель Запоріжжя створив петицію для отримання сповіщень про забруднення повітря через месенджер

Житель Запоріжжя створив петицію для отримання сповіщень про забруднення повітря через месенджер

Житель Запоріжжя створив петицію для отримання сповіщень про забруднення повітря через месенджер

Ілюстративне фото

Екоактивіст Микола Ралик ініціював петицію, що пропонує надавати запоріжцям інформацію про якість повітря та наслідки вдихання забрудненого повітря.

Петиція з’явилася 1 жовтня на сайті “Dem. Місцеві петиції”.

Микола Ралик вважає, що вже у 2025 році мешканці Запоріжжя повинні мати можливість отримувати сповіщення про забруднення повітря через месенджер:

“Більшість запоріжців задихаються від вдихання забрудненого повітря. В той же час люди не знають що вони вдихають, як впливає на стан їх здоров’я забруднення, яким вони дихають. Це порушує наші права на отримання екологічної інформації.

Тому вимагаємо забезпечити до кінця першого кварталу 2025 р. можливість запоріжцям отримувати повідомленням на месенжер інформацію про перевищення ГДК шкідливих речовин з коментарем, як вдихання такого повітря може позначитися на здоров’ї людини.,” – зазначив він у петиції.

На сьогодні петиція зібрала 75 голосів із 750 необхідних. До закінчення голосування залишилося 55 днів.

Нагадаємо, 4 жовтня в Запоріжжі по вулиці Морфлотська, 38 фахівці виявили, що рівень концентрації пилу та фенолу в атмосферному повітрі перевищує норму.


Читайте також:

3 жовтня, в Запоріжжі по вулиці Чорногорівська, 7 виявили перевищення забруднювальної речовини у повітрі, а саме виробничого пилу.

1 жовтня у Комунарському районі інспектори зафіксували нову пошкоджену ділянку, яка постраждала від російських обстрілів. Вибухи спричинили значні руйнування та екологічні наслідки.

На території Комунарського та Дніпровського районів у Запоріжжі запровадили карантинний режим. Оскільки там виявили жовто-бурого мармурового клопа, який поширився майже на 300 гектарів.