Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни незначно просунулися в районі Кам’янського, – ISW (КАРТА)

Росіяни незначно просунулися в районі Кам’янського, – ISW (КАРТА)

Росіяни незначно просунулися в районі Кам’янського, – ISW (КАРТА)

ВСУ. Иллюстративное фото

6 та 7 жовтня російські військові просунулися на Запорізькому напрямку, а саме в районі Кам’янського і Плавнів. Також велися бойові дії поблизу Роботиного.

Про це повідомляє ISW (Інститут вивчення війни).

Російська армія незначно просунулася в районі Кам’янського і Плавнів на східному березі Каховського водосховища. На це вказують геолокаційні кадри, опубліковані 6 жовтня.

Карта бойових дій на Запорізькому напрямку 7 жовтня. Фото: ISW

Пропагандистські телеграм-канали зазначають, що окупанти просунулися до позицій на північ від пересохлих ділянок Каховського водосховища, що знаходяться на захід від Кам’янського. А також зайшли на територію, що знаходиться на заході від Кам’янського. За повідомленнями, артилерійські підрозділи 4-ї російської військової бази відбили українську атаку під Кам’янським. 

Крім того, одне з російських джерел стверджує, що і російські, і українські Сили Оборони розгортають резерви в районі Кам’янського. 

Також ISW повідомляє, що наземних атак в прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей 7 жовтня не було. Про це не йдеться ні в українських, ні в російських джерелах.

За даними Генерального Штабу, 7 жовтня росіяни провели наземні атаки на Оріхівському напрямку поблизу Роботиного. Однак українські підрозділи напад відбили. На Гуляйпільському напрямку суттєвих змін не відбулося. Росіяни продовжують здійснювати обстріли цивільної інфраструктури та позицій українських військ, застосовують авіацію.

Нагадаємо, що 5 та 6 жовтня російські війська продовжували штурмові дії на заході Запорізької області, зокрема на північ від Роботиного в напрямку Новоданилівки.