Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Посадовцю з Мелітополя загрожує довічне ув’язнення за держзраду

Посадовцю з Мелітополя загрожує довічне ув’язнення за держзраду

Посадовцю з Мелітополя загрожує довічне ув’язнення за держзраду

Фото: ДБР Украины

Колишнього заступника начальника Мелітопольського відділу Державної міграційної служби судитимуть за колабораціонізм. Чоловік видавав російські паспорти та брав участь в організації «референдуму» в тимчасово окупованому Мелітополі.

Про це повідомляє Територіальне управління ДБР у Мелітополі. 

Згідно з матеріалами ДБР, колишній посадовець пішов на співпрацю з окупаційною владою у травні 2022 року, на початку окупації частини території Запорізької області. За перехід на бік ворога, росіяни призначили чоловіка керівником «міграційного органу» в тимчасово окупованому Мелітополі.

Фото: Теруправління ДБР у Мелітополі

Крім того, чоловік брав участь у видачі російських паспортів українцям та організовував так званий “референдум”. За це окупанти нагородили посадовця. 

Наразі триває досудове розслідування. Колишнього заступника начальника Мелітопольського ДМС обвинувачують у державній зраді. Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.


Читайте також:

У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який побив у кафе 21-річну дівчину та скинув її зі сходів. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Днями у Запоріжжі патрульні переслідували мотоцикліста у стані сп’яніння, який рухався тротуаром. У нього знайшли наркотичні речовини.

Двох лікарів запорізького медичного закладу підозрюють у створенні злочинної схеми з оформлення фіктивної інвалідності за гроші. У тому числі військовозобов’язаним чоловікам, щоб уникнути призову на службу. Лікарям загрожує до 5 років за ґратами.