Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На запорізьких вулицях оновлюють дорожню розмітку: скільки це коштує

На запорізьких вулицях оновлюють дорожню розмітку: скільки це коштує

На запорізьких вулицях оновлюють дорожню розмітку: скільки це коштує

Підрядники оновлюють дорожню розмітку. Фото: Запорізька міська рада

У Запоріжжі комунальні служби розпочали фарбувати дорожню розмітку на вулицях першої пріоритетності. Роботи мають провести по всьому місту до 1 грудня 2024 року.

Про це повідомляє Запорізька міська рада. 

На вулицях Запоріжжя почали проводити роботи з фарбування дорожньої розмітки для візуальної орієнтації. Комунальники малюють пішохідні переходи, острівці безпеки, малі форми, а також повздовжні, розділювальні та суцільні лінії для транспорту.  

Дорожня розмітка. Фото: Запорізька міська рада

Роботи планують виконувати лише за сприятливих умов. Термін закінчення оновлення дорожньої розмітки – 1 грудня 2024 року, тому підрядники працюватимуть цілодобово. Вдень наноситимуть розмітку 20 працівників, вночі – 10.

“Сьогодні підрядники оновлюють дорожню розмітку на двох головних артеріях міста – проспекті Соборному та Набережній магістралі”, – повідомили в міськраді. 

Скріншот тендеру на порталі публічних закупівель “Prozorro”

На початку липня 2024 року КП “ЕЛУАШ” провело тендер на порталі публічних закупівель “Prozorro” на закупівлю фарби для дорожньої розмітки. Його вартість склала 220 тисяч гривень. Тендер було завершено, тоді планували закупити 1050 кг білої фарби та 750 кг червоної фарби.

Скріншот тендеру на порталі публічних закупівель “Prozorro”

Наприкінці серпня 2024 року КП “ЕЛУАШ” виставило другий тендер на закупівлю фарби для дорожньої розмітки, розчинника універсального, скляних кульок світловідбиваючів. Вартість цього тендеру становить 237 тисяч гривень. Його також було завершено. Згідно з тендерною документацію, планували закупити 1500 кг білої фарби, 175 кг розчиннику універсального та 450 кг кульок світловідбивачів. 

Скріншот тендеру на порталі публічних закупівель “Prozorro”

Крім того, на порталі “Prozorro” є тендер вартістю майже 760 тисяч гривень. Також на фарбу для дорожньої розмітки, розчинник та скляні кульки світловідбиваючі. Кінцевий строк подачі заявок від підрядників був до 30 вересня. Наразі триває визначення переможця. 

Загальна сума тендерів, які виставляв КП “ЕЛУАШ” на фарбу за останні три місяці становить понад 1,2 мільйони гривень.