Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Тіло загиблої журналістки Вікторії Рощиної передадуть її батькам

Тіло загиблої журналістки Вікторії Рощиної передадуть її батькам

Тіло загиблої журналістки Вікторії Рощиної передадуть її батькам

Вікторія Рощина. . Фото – Facebook Вікторії Рощиної / divoche.media

Тіло української журналістки Вікторії Рощиної, яку викрали та утримували в російському полоні, незабаром мають транспортувати до України та передати її батькам.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин “Суспільному”.

Він зазначив, що родичі журналістки вже отримали цю інформацію, проте вирішили оголосити її пізніше:

“Ця інформація є у родичів, і вони вирішать, коли буде правильним її оголосити”.

Після підтвердження загибелі Вікторії Рощиної Офіс Генерального прокурора перекваліфікував кримінальне провадження щодо її зникнення на вбивство. Справу розслідують за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством. Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора.

Нагадаємо, вчора представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко підтвердив загибель журналістки під час телемарафону.

Вікторія Рощина, журналістка-фрилансерка, зникла на тимчасово окупованій території в серпні 2023 року. Її загибель стала відомою у жовтні. За словами головної редакторки «Української правди» Севгіль Мусаєвої, Вікторія не мала редакційного завдання від видання, але була його позаштатною авторкою. У редакції не знали, який саме матеріал вона готувала.

Це вже не перший випадок викрадення журналістки. У березні 2022 року Рощину затримали російські окупанти в Бердянську, де вона провела десять днів у полоні, працюючи над матеріалом для Hromadske. Тоді вона намагалася дістатися з Запоріжжя до Маріуполя.