Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У Запоріжжі з’явиться нова інсталяція в рамках GOGOLFEST: як виглядатиме “Дерево пам’яті”

У Запоріжжі з’явиться нова інсталяція в рамках GOGOLFEST: як виглядатиме “Дерево пам’яті”

У Запоріжжі з’явиться нова інсталяція в рамках GOGOLFEST: як виглядатиме “Дерево пам’яті”

Інсталяція “Дерево пам’яті”. Фото зі сторінки фестивалю/”Дерево памяти”. Фото со страницы фестиваля

Під час фестивалю GOGOLFEST у Запоріжжі відкриють меморіальну інсталяцію “Дерево пам’яті”, яка стане символом вшанування загиблих у російсько-українській війні.

Як повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook, “Дерево пам’яті” буде 9 метрів заввишки і виготовлене з металу. Його гілки, виконані у вигляді металевих труб, будуть містити викарбувані імена українських військових, які загинули, захищаючи країну в російсько-українській війні.

Інсталяція "Дерево пам'яті"
Інсталяція “Дерево пам’яті”

“Це не просто дерево, це образ родини, життя і спадкоємності поколінь, що передає світлу пам’ять через металеве листя, яке назавжди закріплене у просторі”, — йдеться у повідомленні.

Ідею інсталяції розробили команда ГогольФесту разом з художником-постановником, засновником агенції DollMen і військовим Дмитром Костюминським, який добровільно вступив до лав ЗСУ у лютому 2022 року. Проєкт створений на запит міської влади Запоріжжя для вшанування пам’яті загиблих українських захисників.

Інсталяція "Дерево пам'яті"
Інсталяція “Дерево пам’яті”. Фото зі сторінки фестивалю

Нагадаємо, у Запоріжжі вперше відбудеться один із найвпливовіших культурних фестивалей Європи “GOGOLFEST”. Захід запланований на 18-20 жовтня.

Захід буде присвячений Покрові – Дню захисту вищими силами воїнів, що боронять свою країну, свою віру, своїх людей.


Читайте також: у історико-культурному комплексі “Запорозька Січ” забезпечують доступ для відвідування людьми на кріслах колісних. Наразі там встановили приставні пандуси, щоб всі бажаючі мали доступ до кожного об’єкту комплексу.