Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Програму єВідновлення оновили: як запоріжцям отримати компенсацію за зруйноване житло

Програму єВідновлення оновили: як запоріжцям отримати компенсацію за зруйноване житло

Програму єВідновлення оновили: як запоріжцям отримати компенсацію за зруйноване житло

Квартира

Програму єВідновлення оновили, і тепер українці, чиє житло було зруйноване внаслідок російських обстрілів, мають додаткові можливості для отримання компенсації.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Відтепер подати заяву на житловий сертифікат або кошти для відбудови житла на власній земельній ділянці можна не лише через застосунок Дія, а й на порталі або в ЦНАП.

Це розширює доступ до компенсації для громадян, які раніше не могли скористатися послугою, зокрема тих, хто не має РНОКПП, а також законних та уповноважених представників власників знищеного житла.

Для подачі заяви через портал Дія:

  1. Зареєструйтесь або авторизуйтеся на порталі diia.gov.ua.
  2. Виберіть об’єкт для компенсації.
  3. Оберіть тип: житловий сертифікат або грошова виплата (для власників будинків, які планують відбудову).
  4. Заповніть анкету та підпишіть заяву.

З серпня 2023 року вже видано 10,7 тисяч сертифікатів, 4,7 тисяч з них використані для придбання нового житла.

Деталі дізнавайтеся на сайті програми єВідновлення.

Нагадаємо, з вересня через посилені обстріли було пошкоджено 151 багатоповерхівку та понад 500 приватних будинків у Запоріжжі. У відповідь на це, було вирішено спрямувати 21,2 мільйони гривень на надання матеріальної допомоги власникам пошкоджених будівель. Кожне з 363 домогосподарств зможе отримати до 58 400 гривень на ремонт покрівель. Крім того, 34,4 мільйони гривень виділено на відновлення житлового фонду міста, включно з ремонтом дахів.


Читайте також: Ще п’ятеро запоріжців, які втратили житло через російські обстріли, отримають сертифікати на нові квартири