Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У Запоріжжі відкрилася оновлена виставка “Плакати воєнного часу”

У Запоріжжі відкрилася оновлена виставка “Плакати воєнного часу”

У Запоріжжі відкрилася оновлена виставка “Плакати воєнного часу”

Автор виставки Максим Маловічко. Фото: Запорізька міська рада

У Запоріжжі знов з’явилась виставка “Плакати воєнного часу”, присвячена українському спротиву російській агресії. Подія триватиме до 28 жовтня на бульварі Марії Примаченко.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Автором виставки став художник, ілюстратор, графік Максим Маловічко. Запоріжець створював  обкладинки музичних альбомів, книжкові ілюстрації і бренд-буки, логотипи виробників одягу і космічних супутників.

Виставка “Плакати воєнного часу”. Фото: Запорізька міська рада

Як зазначають в Туристичному інформаційному центрі, роботи Максима Маловічко з серії Obey брали участь у виставці плакатного мистецтва у Чикаго, США.

“Відмінною особливістю робіт є графічність, простота, присутність написів. Вони, за думкою автора, завжди можуть розкрити ідею, підкреслити сарказм або «зіграти» на контрасті між текстом та графікою”, – зазначили в Туристичному інформаційному центрі.

Виставка “Плакати воєнного часу”. Фото: Запорізька міська рада

Виставку художник присвятив російсько-українській війні. Півтора року Максим Маловічко служив у лавах Національної гвардії до звільнення. А також ілюстратор зараз долучається до волонтерських ініціатив з розмальовуванням безпілотників.

Виставка “Плакати воєнного часу”. Фото: Запорізька міська рада

“Наступна тема, яку б я хотів зобразити мовою плакату  – це той біль, ті сльози і та кров, яку наша країна платить за незалежність від вселенського зла. Наразі лише знаю, що основні кольори будуть ті ж – червоний і чорний. Але зараз я в пошуку ідеї,  – зазначив Максим Маловічко.

Відвідати виставку “Плакати воєнного часу” можна на бульварі Марії Примаченко. Триватиме вона до 28 жовтня.

Нагадаємо, що під час фестивалю GOGOLFEST у Запоріжжі відкриють меморіальну інсталяцію “Дерево пам’яті”, яка стане символом вшанування загиблих у російсько-українській війні.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі вперше відбудеться один із найвпливовіших культурних фестивалей Європи “GOGOLFEST”. Захід запланований на 18-20 жовтня. Про це організатори фестивалю “GOGOLFEST” повідомили в коментарі Inform.zp.ua.