Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В одному з районів Запоріжжя сталися витоки газу через обстріли

В одному з районів Запоріжжя сталися витоки газу через обстріли

В одному з районів Запоріжжя сталися витоки газу через обстріли

Аварійники усувають наслідки витоку газу. Фото: Запоріжгаз

Сьогодні, 12 жовтня, у Запоріжжі після російського авіаційного удару зазнали пошкоджень газопроводи. Без газопостачання залишилося вісім приватних будинків. Наразі тривають аварійні роботи.

Про це повідомляє Запоріжгаз.

Через сьогоднішні обстріли в одному з районів Запоріжжя зазнали пошкоджень газопроводи. У приватному секторі були зруйнованні труби, внаслідок чого сталися витоки газу.

Відповідна служба ліквідувала аварію, однак без газопостачання досі залишається вісім приватних будинків. Відновлення буде відбуватися після готовності цих будинків до пуску газу.

Як користуватися газом після обстрілу: правила безпеки

Раніше ми писали, після того, як в місті пролунали вибухи недалеко від вашого будинку, необхідно виконати декілька кроків перед тим, як користуватися газом:

  • огляньте внутрішні та зовнішні газові мережі на предмет пошкодження;
  • якщо виявили хоч незначні пошкодження, або відчули запах газу викликайте 104;
  • обов’язково перекрийте крани перед газовими приладами і чекайте фахівців.

Нагадаємо, що сьогодні вночі, 12 жовтня, російські військові атакували КАБами Запоріжжя. Внаслідок обстрілу постраждали три людини, серед них одна дитина.


Читайте також:

У Запорізькій області існує 1403 споруди цивільного захисту, серед яких 1050 – найпростіші укриття, 258 – сховища, та 95 – протирадіаційні укриття. Однак, за словами заступника голови Запорізької ОДА Євгена Мироненка, 90% з цих споруд не пристосовані для людей з інвалідністю, а 13% взагалі непридатні для використання.

Запорізька обласна державна адміністрація отримала додатково близько 149 млн грн з резервного фонду державного бюджету на будівництво фортифікаційних споруд.

Тіло української журналістки Вікторії Рощиної, яку викрали та утримували в російському полоні, незабаром мають транспортувати до України та передати її батькам.