Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни засудили на 13 років працівника ЗАЕС за шпигунство

Росіяни засудили на 13 років працівника ЗАЕС за шпигунство

Росіяни засудили на 13 років працівника ЗАЕС за шпигунство

Росіяни засудили Сергія Коржа за шпигунство. Фото з відео Генпрокуратури РФ

Російські спецслужби засудили мешканця тимчасово окупованої частини Запорізької області Сергія Коржа за шпигунство. Чоловік відбуватиме термін 13 років у колонії.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура Росії.

Як зверджують росіяни, Сергій Корж нібито протягом літа 2022 року збирав та передавав співробітнику Головного управління розвідки України інформацію про місцезнаходження техніки та особового складу підрозділів нацгвардії РФ.

Передана інформація, як вважають окупанти, могла бути використана для атак по місцях дислокації російських військовослужбовців. 

Раніше Сергій Корж працював на Запорізькій АЕС, як зазначають українські ЗМІ. Тепер чоловіку оголосили вирок за шпигунство. Він буде відбувати термін у виправній колонії суворого режиму. Незаконно створений росіянами “Запорізький обласний суд” приговорив Сергія Коржа до 13 років позбавлення волі. 


Читайте також:

Колишнього заступника начальника Мелітопольського відділу Державної міграційної служби судитимуть за колабораціонізм. Чоловік видавав російські паспорти та брав участь в організації «референдуму» в тимчасово окупованому Мелітополі.

У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який побив у кафе 21-річну дівчину та скинув її зі сходів. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Двох лікарів запорізького медичного закладу підозрюють у створенні злочинної схеми з оформлення фіктивної інвалідності за гроші. У тому числі військовозобов’язаним чоловікам, щоб уникнути призову на службу. Лікарям загрожує до 5 років за ґратами.