Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Російські війська здійснили обмежений наступ на межі Донецької та Запорізької областей: які причини

Російські війська здійснили обмежений наступ на межі Донецької та Запорізької областей: які причини

Російські війська здійснили обмежений наступ на межі Донецької та Запорізької областей: які причини

Наземні штурми. Карта: ISW

Російські війська 12-13 жовтня активізували наступальні дії на межі Донецької та Запорізької областей, досягнувши локальних тактичних успіхів. Зокрема, підрозділи 336-ї морської піхотної бригади та 394-го мотострілецького полку прорвали українську оборону біля села Левадне, що розташоване на південний захід від Великої Новосілки. 

Про це повідомляють українські військові джерела та аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російські сили змогли просунутися в бік Новодарівки, проте їхні успіхи залишаються обмеженими. Хоча російські військові блогери заявили про захоплення Левадного та рух у напрямку Новодарівки, ISW не підтверджує ці дані, наголошуючи, що активність російських військ не є частиною масштабнішої наступальної операції.

Генеральний штаб ЗСУ ще 11 жовтня повідомляв про активізацію російських штурмів у цьому районі. Однак, за даними української сторони, значного скупчення російських сил на півдні України не спостерігається, а атаки мають обмежений характер.

Аналітики ISW вважають, що метою цих дій є відволікання уваги українських військ від інших важливих ділянок фронту, зокрема в Донецькій області, і стримування можливих переміщень підрозділів ЗСУ. Такий підхід може вказувати на те, що Росія намагається тримати Україну в напрузі на кількох напрямках одночасно, не здійснюючи повномасштабних наступальних дій.

12 та 13 жовтня російські війська провели наземні штурми поблизу Роботиного в Запорізькій області, але не здобули жодних підтверджених перемог.

Нагадаємо, протягом вчорашнього дня, 12 жовтня, російська армія просунулася на заході Запорізької області. Окупанти мали бойові успіхи поблизу Роботиного.