Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Жителі Запорізької області можуть отримати допомогу взимку

Жителі Запорізької області можуть отримати допомогу взимку

Жителі Запорізької області можуть отримати допомогу взимку

Опалювальний сезон

Нещодавно відбулася нарада під керівництвом заступниці Керівника Офісу Президента України Ірини Верещук, де обговорювали заходи з надання допомоги мешканцям прифронтових регіонів, зокрема Запорізької області.

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Участь у нараді взяли представники Мінреінтеграції, міжнародних організацій, таких як ООН, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, ЮНІСЕФ, та інших гуманітарних структур. Обговорювалися питання забезпечення населення твердим паливом, а також впровадження урядової програми одноразової грошової допомоги на купівлю палива в опалювальний сезон 2024/25 років. Жителі Запорізької області, як і мешканці інших прифронтових регіонів, мають отримати ці виплати до кінця жовтня.

“Учасники розглянули стан реалізації урядової постанови з надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива. Йдеться про мешканців Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей”, – йдеться у повідомленні.

Особливу увагу приділили забезпеченню твердим паливом, яке надають Міжнародний Комітет Червоного Хреста та ООН.

Нагадаємо, Запорізька область повністю готова до початку опалювального сезону. Однак існує ймовірність блекаутів через російські обстріли, тому наразі в регіоні працюють над створенням альтернативних джерел тепла.


Журналісти Inform.zp.ua звернулися до речника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Коваленка, щоб дізнатися, скільки Пунктів Незламності діють у регіоні, а також чи готова область до тотального блекауту.

Раніше ми писали, що у Запорізькій області підприємства та установи придбали понад дві тисячі генераторів, щоб забезпечити постачання електроенергії на випадок повторення блекаутів.