Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі збираються перейменувати ще одну вулицю: яку саме

У Запоріжжі збираються перейменувати ще одну вулицю: яку саме

У Запоріжжі збираються перейменувати ще одну вулицю: яку саме

У Запоріжжі триває перейменування вулиць/В Запорожье продолжается переименование улиц

У Шевченківському районі міста Запоріжжя можуть перейменувати вулицю Академіка В.Я. Климова на вулицю Героїв 65-ї бригади.

Про це йдеться на сайті Запорізької міської ради.

Згідно з пояснювальною запискою проєкту рішення, 65-та Окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗСУ з червня 2022 року бере участь у бойових діях на Запорізькому напрямку.

“На її рахунку чимало визначних бойових операцій, зокрема ведення штурмових наступальних та оборонних дій у районі населеного пункту Роботине, Пологівського району Запорізької області”, — зазначається в повідомленні.

З метою вшанування бойових заслуг та увічнення пам’яті пропонується перейменувати вулицю на честь цієї бригади.

Нагадаємо, з моменту набрання чинності Законом про деколонізацію вулиці, провулки,парки, сквери тощо по всій Україні активно перейменовують, щоб позбутися російських та радянських назв. Хоча цей процес є важливою частиною боротьби за національну ідентичність, багато запоріжців скаржаться на труднощі з орієнтуванням у місті.

Щоб полегшити ситуацію, Inform.zp.ua звернувся до Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради за повним переліком нових назв у Запоріжжі.

Читайте також:

Громадська організація “Деколонізація.Україна” оприлюднила оновлену карту вулиць, які пропонують перейменувати згідно з законами про декомунізацію та деколонізацію. На мапі видно, що Запорізька область знову залишається серед регіонів з найбільшою кількістю вулиць, що підлягають перейменуванню.

Inform.zp.ua також оприлюднював схеми розташування перейменованих вулиць.

У Запоріжжі перейменують назви зупинок міського транспорту.