Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни провели наземні штурми у Запорізькій області: наслідки (КАРТА)

Росіяни провели наземні штурми у Запорізькій області: наслідки (КАРТА)

Росіяни провели наземні штурми у Запорізькій області: наслідки (КАРТА)

Наземні штурми росіян у Запорізькій області. Карта: ISW/Наземные штурмы русских в Запорожской области. Карта: ISW

13 та 14 жовтня російські війська здійснили наземні атаки на західному фронті Запорізької області поблизу населених пунктів Роботине, Мала Токмачка та Новоданилівка. Однак, згідно з останніми даними, жодних підтверджених успіхів вони не досягли.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За інформацією російських джерел, 14 жовтня армія РФ нібито просунулася вперед у прикордонних зонах Донецької та Запорізької областей — на північний схід від Приютного та на північ від Левадного, що на південний захід від Великої Новосілки. Втім, ці заяви наразі не отримали підтвердження.

Прикордонна зона Донецької та Запорізької областей
Прикордонна зона Донецької та Запорізької областей. Карта: ISW

Нагадаємо, російські війська 12-13 жовтня активізували наступальні дії на межі Донецької та Запорізької областей, досягнувши локальних тактичних успіхів. Зокрема, підрозділи 336-ї морської піхотної бригади та 394-го мотострілецького полку прорвали українську оборону біля села Левадне, що розташоване на південний захід від Великої Новосілки. 

Аналітики ISW вважають, що метою цих дій є відволікання уваги українських військ від інших важливих ділянок фронту, зокрема в Донецькій області, і стримування можливих переміщень підрозділів ЗСУ. Такий підхід може вказувати на те, що Росія намагається тримати Україну в напрузі на кількох напрямках одночасно, не здійснюючи повномасштабних наступальних дій.

Читайте також: 12 жовтня російська армія просунулася на заході Запорізької області. Окупанти мали бойові успіхи поблизу Роботиного.