Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » На Хортиці знайшли велетенські роги оленя, яким 200 років (ФОТО)

На Хортиці знайшли велетенські роги оленя, яким 200 років (ФОТО)

На Хортиці знайшли велетенські роги оленя, яким 200 років (ФОТО)

На Хортиці знайшли роги оленя, яким ймовірно понад 200 років. Фото: Валерія Кємєнова/На Хортице обнаружили рога оленя, которым вероятно более 200 лет. Фото: Валерия Кеменова

Жителі Запоріжжя виявили на Старому Дніпрі велетенські роги оленя, яким за оцінками може бути понад 200 років.

Про це повідомив Валерій Кємєнов на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що в XIX столітті оленів на Хортиці було винищено, тож знайдені роги ймовірно належать до цього періоду.

Валерій Кємєнов знайшов роги оленя на Хортиці
Валерій Кємєнов знайшов роги оленя на Хортиці. Фото: Валерія Кємєнова

“Колись на Хортиці мешкали олені з такими величезними рогами!” – написав Кємєнов.

На Хортиці знайшли роги оленя
Сергій Шишков несе роги олені, які знайшли на Хортиці. Фото: Валерія Кємєнова

Довідка:
О́лень благоро́дний, або олень лісовий, є найпоширенішим видом оленів у світі. Цей вид мешкав в лісостеповій зоні Європи, Сибіру та вологих частинах Середньої Азії. Внаслідок полювання, вирубування лісів і освоєння земель людьми, більш-менш суцільний ареал благородного оленя залишився лише в Сибіру.

Довжина тіла тварин становить від 1,85 до 2,15 м, висота в холці – 1,2-1,5 м. Вага оленів зазвичай коливається від 160 до 170 кг, але зустрічаються екземпляри, що важать понад 300 кг. Самці мають великі роги з численними відростками, маса яких може сягати 13-15 кг і більше. Роги скидаються щороку і виростають заново. У дикій природі олені живуть 12-14 років, а в неволі можуть дожити до 25-30 років. Самки зазвичай живуть довше, ніж самці.

Нагадаємо, на фоні зниження рівня води у річці Дніпро мешканці Запоріжжя виявили нові історичні знахідки. Нещодавно Костянтин Неліпа знайшов кістки мамонта, які тепер стануть частиною експозиції Національного заповідника “Хортиця”.


Читайте також:

 Inform.zp.ua зібрав інформацію про пам’ятки, які були виявлені на Хортиці.

З весни цього року запоріжці можуть відвідати острів Хортиця. Однак досі дозволено перебувати не на всій його території.